jobb jobb

Nu så har jobbet dragit igång igen. Blir hemskt mycket extratimmar nu för vi får en ny årskull på fritidsgården och måste sätta in extra personal och därför jobbar mycket och länge eftersom vi även måste täcka upp på kvällen med.. 
Till råga på allt så har även min växellåda gått sönder, man kan inte ha 5:ans växel i för så fort jag trycker på gasen så hoppar den ur i friläge så just nu susar jag runt på 4:ans växel och drar onödigt mycket bensin.. Växellådor som är så svinigt dyra också.... Aldrig ska man ha tur!
 

intervaller

Idag stod de travintervaller på schemat med Carro och Maria.
Först trava vi 1 km i frisk temo sen skritta 300m sen höll vi på så. Ska jag vara ärlig vet jag inte hur långt de blev. ;)
Spöket var iaf stressad till en början. Han fick ligga sist eftersom Maria hade en väldigt lättstressad och pigg nordiskille. Spöket skötte sig bra faktiskt trotts att han var stressad och fann sig till ro bitvis så jag kunde jobba han. Fick till och med flytta rumpan lite och lägga till skänkeln utan att han flög i luften peppar peppar. :P
 
Har precis också suttit och beställt lite grejer till herren från börjes och hööks. :)
 
Nu ska han få vila två dagar för jag ska åka iväg på begravning...
 
 
 

dressyrpass! eller ja...

Blev så sent igår efter att ha ridit på planen, kom hem strax efter tio och orkade inte starta upp datorn. :P
 
Finns inte så mycket att säga om passet förutom att han var okoncentrerad som tusan.... Var mer intresserad för grejer på andra sidan staketet än på lilla vanten på ryggen som han mest bara tyckte var jobbig och krävande. Red slutor och höll på att flytta in rumpan på han. Han bestämde sig för att grinden var jättefarlig, bommarna på sidan och sockerbitarna och slängde och tryckte sig inåt plan. När jag väl vant han vid de och bytte varv var de lika åt de hållet. Blev så himla frustrerad på honom så jag vet inte vart jag ska ta vägen, varit på planen i flera år och alltid sätt lika ut...
 
Han stod i skogen och tryckte när jag kom och hämtade han. :)

mot stallet!

Nu ska jag åka till Spökisen och rida med Carro och Itzy. Blir ett dressyrpass på planen för oss så här på kvällskvisten! Har även ett paket som ska hämtas på posten också, spännande!
Skriver vid hemkomst hur de gick. ;)
 

flugpannband eller solskydd?

 
Precis som varje sommar så har jag ett problem med Spöket och de är hans lilla rosa söta mule som jämt och ständigt bränner sig. Har annars hållit på att smörjt helosansalva och trixat på men de försvinner ju bara han stoppat ner mulen i gräset...
Så jag tog mig och tillverkade mig lite solskydd till han. De ända man behöver ha är en gammal grimma, flugpannband, eltejp och eventuellt nå mjukt typ om man har en skavsårskänslig kille som jag har.
 
Gör så här:
1. Klipp bort nosremmen på grimman, fäst flugpannbandet i ringarna och tejpa runt karborren så de inte kan gå upp.
2. Sen rundar du till flugpannbandets yttersta kanter annars får hästen in dom i munnen när den äter. Glöm inte bränna dom avklippta kanterna annars nästas dom bara upp.
3. Sen är de en smakfråga och beroende på hur känslig häst man har om man vill ha tyg runt. Spöket fick skavsår på nosryggen av sin så jag valde att nästa lite svart teddyskinn på hans.
 
 

foderstat

Nu under sommaren går Spöket enbart på gräs, i sommar har han hållt hullet riktigt bra och han har inte fått samma hängbuk som han brukar. Han är oerhört svår att hålla kvar hull på så jag hoppas vi får fint hö iår.
Till hösten när han ska gå in snart så ska jag ta hjälp och räkna ut en foderstat till honom.
Han magrar oftast i samband med pälssättning samt fällning. Äter sämre under våren och hösten, alltså mycket mindre och går därför ner. Här under är två bilder sen senhösten 2011 efter att han hade ätit dåligt fram tills att snön föll, de är bara 1½ månad mellan dom övre och undre bilderna..