uteritt

Idag blev de en uteritt i ljuset mitt på dagen med finaste prinsen runt byn, blir ca 1 mil runt när man tar den turen.

Fick en smart idé efter att Åsa tagit ut sin travare på en intervallrunda i skogen att jag även skulle ta och trycka in lite bomull i Spöket öron och se om han blir nå lugnare på våra uteritter eftersom han brukar ligga på så in i skogen så jag har spagettiarmar när jag kommer tillbaka till stallet.
Men vips så hade jag fått en helt annan häst! :O Helt medgörlig, lugn och låg inte på någonting! Inte ens i galoppen och han har stått både lördag och söndag! :O En gapande Erika som fullkomligt skrek ut beröm till sin häst för att hon inte trodde han hörde henne genom allt bomull i öronen och landsbygdens bor trodde väl inte att jag var helt frisk! ;P Skämt och sido! ;)

Jag fick rida igenom honom i traven och han blev så fin i formen och tryckte på som tusan med bakkärran och vips så kom ryggen och allt klickade! :D La bara en fattning på han och han gick lika där, rund och fin. Sökte sig ner och ryggen sköts upp! SÅ JÄVLA SKOJ!


jogging!

Idag så for jag upp när jag slutade jobba klockan halv två. :)
De var soligt men blåste som tusan, tänkte först ta en joggtur runt byn efter gårdagens hårda pass i ridhuset men skogens skydd från blåsten lockade mer så joggade igenom honom och tog även lite galopp och han kändes riktigt fin! :) Inge spring utan lugnt och fint, han var nog lite mör i ben och kropp för han brukar vara så het annars på den slingan jag red, galopphästen min! ;)


gårdagens ridpass

Som sagt så red jag och Jennie till ridhuset igår som ligger ca 15 minuters skrittur bort. Där nötte vi våra hästar trötta i ca 1 timme och 45 minuter.
Höll på dom första 30 minuterna med att få Spöket avlsppnad runt fyrkantspåret, utan att kasta sig för minsta smutsfläck på väggen och även skyltar var farliga. Men tillslut så slappnade han av och jag sysselsatte han med att han skulle flytta in baken från fykantspåret, alltså SLUTA. Även fick han jobba igenom bogen och varje sida runt på stora mittvolten och lyssna på mina skänklar och forma sig runt dom plus lite skänkelvikningar och även lite trav över bommar. Sen förstödes allt med att de kom in två islandshästar som for runt och töltade och han blev så oerhört stressad igen och blev kort i stegen och tittig. Sen fattade vi galopp, två stycken höger och iaf dubbelt så många vänster och gud så fin han var då, fin pojken! :) Han fattade på första försöket och sen bara låg han och rulla i rätt form och inte ens 4-taktigt, fick hålla om honom utan att hans huvud flög upp. De känndes som vi riktigt hjälptes åt tillsammans alltså! :D

Dålig bild från internet på ridhuset:

äntligen virusskydd

Nu har pojkvännen fixat ett virusskydd så nu kan jag sitta vid datorn igen! :D

Tänkte snart gå och lägga mig, har öppning på dagis klockan 6 imorgon bitti. Har precis kommit hem från att ha varit på bio med Carro och före de åt vi buffé på kina, himla mysigt! :D
Spöket fick vila idag, blåste och yrde snö som tusan idag och när jag kollade i riddagboken såg jag att han redan gått fem dagar i rad så då bestämde jag en vila för herren, imorgon ska jag till ridhuset med Jennie, cavaletti och lite övergångar och även vänstergalopp står på schemat för gubben. :)
Igår så red vi en långtur på bilvägen runt byn, Spöket var superfin och har verkligen börjat lugna ner sig nu. :) Han stressar inge och är superfin i galoppen. :)

Bilder från igår:
(Varning för söt häst!)
Oerhört pepp häst! ;PHungrig och trött häst.

ursäkta..

Ursäkta för att jag inte skrivit på ett tag men mitt antivirus hemma på min dator har gått ut och har inte införskaffat mig något nytt... Sitter nu på jobbet under rasten och skriver en ursäkt.. :P Förhoppningsvis så har pojkvännen fixat de nu när jag kommer hem!


jobb jobb jobb

Idag har jag jobbat dubbelpass.. Först 6 timmar på dagis från 10-16 sen personalmöte på fritidsgården klockan 17:30-20:30. :P Men de är bra med pengar så man kan betala för hästisen sin. :P
Men hann som sagt inte med att rida idag utan åkte dit en snabbis och fixade klart allt mellan jobben. Pussade och gav han lite päpple och morottisar i hagen. :)
Imorgon äre också dubbeljobb... Men då på dagis mellan 6-13 och sen fritidsgården på kvällen så då hinner jag Spöket under dagen så då blire en härligt utforskande ridtur tänkte jag. :) Ska även hämta ut ett paket på posten från HÖÖKS! ;)
hjärtat :love:


Mr söto!

Hur sötig får man bli? ;)


första ridturen på 2 veckor!

Ni hörde rätt, satte upp på min vildig idag efter en kort vintervila på två veckor och han var oerhört pepp! :P

Red med Jennie och hennes stora fina skäckkille Manne. :) Hon visade mig en härlig väg i skogen plus stannade längst vägen och förklara vart olika vägar ledde för någonstans. Tror de här bli super vekligen, finns ju HUUUR mycket som helst jue! :D
Han var så oerhört pigg alltså, plus ny miljö att ta in, han var heeeelt slut i huvudet när han kom hem. :P Men iaf, så när vi började trava så var de bara att springa som gällde tyckte Spöket, kände hur hela hans kropp bara ville sätta av i galopp alltså. Men han fann sig att trava bredvid Manne och efter en stund slappnade han av och började koncentrera sig på att jobba istället och formen kom tillbaka till den vi brukar ha! :P Men sen fattade Jennie galopp och Spöket var direkt med, han bockade och kråmade sig och Jennie skrattade som tusan åt han. :P Men han kändes riktigt riktigt fräsch alltså, fick ner han i ett stadigt tempo och han fann sig i att galoppera lugnt och runt! :D DUKTIGA KILLEN! :)
Väl hemma blev de moröttisar, lindor på benen och smaska hö i boxen. :)


haha!

Filmade denna igår kväll, sötnosen min! :D
Förlåt för dålig kvalle...


hagbilder

Lägger även in några mysiga hagbilder från imorse på min fina guldklimp! :) :love:

åhhh, smälter!

nya stallet

Tänkte bjuda på några bilder hur stallet ser ut! :)

Stallet, Spökets box längst bort till höger.Utsikten!Sadelkammaren, ganska trång..Fortsättning på sadelkammaren + torkhörn för täcken längst bort, mycket bra! :thumbup:
Mitt hörn.Spökets box.Stallet från Spökets håll, finns 10 boxar.Mitt foderhörn.

flyttat och klart

Nu så har vi installerat oss och Spöket har spenderat sin första natt i de nya stallet. :)

De var väldigt lätt mockat och han verkade ha sovit gott i sin nya bostad. ;) Igår märkte han direkt att de var något på gång, han taktade ner från hagen och var nervös när han stod på gången medans jag lindade han ben och gjorde han klar för åkturen till nya stallet. :) Inne i transporten stod han och skakade av nervositet medans jag ställde in några fodertunnor i "spiltan" bredvid han. Sen bar de iväg. :) När vi kom fram till de nya stallet och jag backade ur han så var han kolugn. Gick in i stallet och tog av han linderna stod han och vilade och var hur lugn som helst, Mr cool alltså. :) Himla skönt när allt går så lätt! :)
Så imorse hade jag utsläppet tillsammans med stallägarna och de gick superbra. Bar hö och donade på, ska snart tillbaka dit och ta en ridtur med Jennie som ska visa mig en runda i skogen, får se hur de går. :)

Spöket i nya boxen igår:

- snart flyttdax!

Åhh, imorgon flyttar vi! :D

Nu ska jag upp till stallet och mocka och fixa klart sen packa klart de sista. :D Ikväll ska pappa, mamma och jag köra Spöket grejer till det nya stallet! :D GLAAAAD!


överskottsenergi?

Den här vintervilan gör inte Spöket gott alltså, han har nu stått 1 ½ vecka och han fullkomligt SPRUTAR ut överskottsenergi.
Idag när jag kom och skulle ta in han hade han förstört den nedre grinden och dragit ur två järngrejer ur hagstolparna, tråden låg långt in i hagen och Spöket vägrader komma ner till mig och gick passage genom grindhålet när jag väl gått upp och hämtat honom så jag trodde nästan att han skulle kuta över mig alltså och sen taktade hela vägen ner till stallet...  Grämer mig för att ens hoppa upp och rida på han igen.. :P

Min fina :love:

höstpass!

Tänke bjuda på några travbilder på ett mycket härligt dressyrpass Spöket och jag hade i höstas! :)





tips


Vill tipsa om en supersmart och bra grej att ha till höt ute i hagen om de är så att man har hästar som antingen går runt i höt, rullar sig i det och sen inte vill äta de för att de blivit lerigt eller något liknande. Spöket är väldigt petig med hö och äter inte sånt som han klivit i eller så hur hungrig han än är.
Känner även till hästar som kissar i sitt hö också.

Då har jag en bra lösning på problemet nämligen detta:

jajajajaja!

Nu är de lite mildare här uppe i norrland, nu ligger graderna på -4 istället. De är knepigt de där hur de ena dagen är -25 när man stiger upp och dagen efter är de -4 och tö.. Konstigt. :P

I stallet håller jag på att packa grejer förfullt och få lite ordning, för på lördag rullar vi mot ett nytt stall och Spöket anar ingenting, hehe. ;) På fredag har vi lånat en släpvagn och ska flytta rockard, garderob, hölåda och spånbalar dit. Spåna upp en box och skruva upp lite grejer. :) Sen allt annat då förstås och sen kommer Spökisen på lördag morgon. :D jajajajajajaja!
Inatt kunde jag inte sova och min pojkvän tycker jag är en tönt och att jag är som ett barn på julafton. :P haha!


beställt från hööks!

fattigare.. :D


hemkommen

Precis hemkommen efter att ha jobbat i några timmar på dagis.

V
äntar nu på pojkvännen som ska komma med bilen, då ska jag ut på lite ärenden på stan. Ska på arbetsförmedlingen med papper och även på alla hästaffärer i stan och köpa vattenhängare, vattenhink med platt sida och en STOOOR krubba för all Spökets mat eftersom i de nya stallet har dom krubber dom ställer in på golvet varje kväll men så vill inte jag ha de eftersom han sölar och rör runt så mycket för att blanda all mat så då far allt ner på golvet istället. :P Sen efter de ska jag till Spökisen och dona klart där, sen utbildning med fritidsgården där jag jobbar extra och sen kvällsfodring i stallet. :)
Så ser min dag ut, nu kolla på nya ponnyakuten avsnittet! :D


failbilder

Bjuder på ett gäng failbilder sen den 21 December då vi hade ett härligt buspass på planen! :)


sjukt pepp!!!

Är sjukt jävla pepp! Vill flytta nu nu nu nu nu! :D :D :D
Titta vad mycket skog att fara runt i! Sen ridhus och paddock 15 minuters framskrittning bort! UNDERBART!


svacka...

Känner att jag är nere i en häst- och ridsvacka just nu... :( Känner ingen motivation alls just, säkert pga att de är så svinit kallt ute och i stallet. Känner inge sug alls, vill bara göra klart allt och åka hem till värmen... Pussar självklart på Spöket och myser med honom.
Men de är ju så här att jag byter om i stallet eftersom jag har en allergisk pojkvän hemma och just nu ligger graderna i sadelkammaren på -3 grader.... :S De står jag och byter om i, fryser ihjäl jue! Sen ute i stallet är de lika kallt, där fryser Spökets foder eftersom jag blöter allt hans foder och även vattenhinken i boxen fryser... :S Stackars häst, så nästa helg så flyttar vi fan ut till ett stall där man har värmen på och jag hoppas min motivantion kommer tillbaka!
Random bild från 2010 på biffen.


nu får de vara nog..

.. med min dåliga uppdatering.. :S
Spöket har vila mycket nu eftersom de är så fruktansvärt kallt här uppe i norrland plus att Spöket står i kallstall där graderna ligger på noll just nu så jag har isbitar som tår och fingrar innan jag ens tagit in och gjort iordning hästen så då har de blivit att jag hoppat ridningen istället, inte bra. Så nu håller jag på att kolla på lite nya stallplatser tänkte jag för de här funkar inte riktigt. :(
Imorse när jag kollade på graderna var de -24.. Bilen startade inte så fick be pojkvännen skjutsa mig till jobbet där jag stänger klockan sex ikväll så jag måste ta buss hem och se om bilen startar hemma annars måste jag vänta till åtta ikväll när pojkvännen kommer hem med sin bil för att kunna åka till stallet. :S
Less på vintern nu!

Sommar tack!