En dag jag vill radera...

Jaha, morgonen börjar med att jag blir väckt klockan 8:00 av Åsa i stallet och de första jag tänker är att jag glömt bort att jag ska ha utsläppet. Men så var det inte, istället kläcker Åsa ur sig att Spöket har kolik så jag slänger på mig kläder och kör som en galning till stallet. Åsa går för fullt med honom när jag kommer och de har börjat mullra i hans mage igen. Jag tar över och går med honom långt och länge, han skiter en gång. Kommer tillbaka till stallet och ställer in han i en box medans jag mockar hans som förövrigt ser ut som ett helvete så skiter han en gång till. Var bara slänga ut allt, hö som spån. Han har varken rört vatten eller ätit under hela natten och inge skit hittar jag heller.... stackars bubben!
Släpper in och ser om han vill ha vatten, men inte de, inte ens betforvatten vill han ha.. Hans mage låter fortfarande men han kraffsar med frambenen och vill lägga sig, gör kosparkar mot magen.. Så man ringer väl veterinären då en söndag förta advent, han väljer sina dagar bra hästas att tillkalla vetrinär måste jag säga..
När veterinären kommer så får han 5 liter dropp och även en smärtstillande spruta som också lugnar ner tarmen. Hon sa att han hade efterkänningar, att hans tarm rörde och förde sånt liv där inne så han får någon typ av magknip. Koliken berodde troligen på att han gått i en liten halthage, där han kommit åt fruset gräs och att han inte rör på sig tillräckligt och förstås druckit för lite.
 
Ska om typ två timmar åka och kolla han igen för då har smärtstillande gått ut ur hans kropp och se så han inte blir sämre.. jobb jobb men vad gör man inte för sin älskade? :love:
 
Så här såg boxen ut efter en plågsam natt... :(

Nu fan...

... har jag suttit HEELA denna lördagkväll och gjort ny header, sidomeny samt en ny bloglovin knapp. Så nu är de nya fräscha bilder på bloggas uppe! :D
Blev riktigt nöjd faktiskt, kanske att själva headern blev lite stor, men orkar inte ändra det nu faktiskt. :P Tänker nu borta tänderna och lägga mig och kolla på The secret circle och vänta tills pojkvännen kommit hem från sitt krogenjobb som diskare, hahaha! :P Har somnat innan de antagligen!
 
Hästas har jag inte ridigt på än, 2 ½ månad snart... Men han är på bättringsvägen och är nog en kraftig uttöjning av något av sidligamenterna, eller var rättare sagt... Har promenerat han för hand nu i två veckor. :) Är förövrigt svinkallt här uppe i Östersund, typ 15 minus + ispinande vindar! Minimalt lite snö och stenhårt överallt!
 
Spöket i sitt älskade vindskydd förra vintern!
Betydligt mer snö då...