mot stallet...

för en äventyrlig ridtur med Marit! :D

Söten bland träden i höstas! :)


-



Spöket är registrerad som stickelhårig fux och att han blir
bara vitare och vitare för varje år han fäller och sätter ny päls? :)



sorry för dålig uppdate...

Som rubriken lyder så har jag tyvärr haft lite mycket att göra.

Jobbat hela dagarna, sen haft fotbollsträningar och även Spöket då som nu har tagit upp mycket tid och uppmärksamhet för i onsdags när jag kom dit så tror jag hästas hade varit ute i skaren och skärt upp sitt ena framben, hittade han i en blodfläck längst uppe i hagen... :( Så har pysslat med de, lindad med spritbandage etc. Nu håller jag koll med temp så han inte får feber och en infektion i kroppen. Så han har fått tagit de lugnt nu dom senaste dagarna, skrittats utan skydd och joggat lite. Han är inte halt och inte ett dugg svullen. :)
Går jue åt rätt håll iaf! :)


bilder från dagen....


Stackars killen min... :(

- ännu en joggtur

Idag så jobbade jag först på dagis från halv åtta till ett. Sen for jag till prinsen och donade klart allt och precis när jag var påväg upp till Spökisen för att hämta han till ett pass på planen träffade jag på Lina, Nitzens medryttare och bestämmde att vi skulle ta en jogg runt på byns gångvägar istället. Red Spöket på samma bett som igår och han skötte sig även idag också, de känns att han bara har joggats och ridit lugnt nu i 3 dagar för han är så sugen att galoppera, mer explosiv och mycket humör när jag säger till han när de går för fort, han blir sur och trippar istället och börjar pepp-frusta. :P Imorgon blire en vilodag till råga på allt, har utsläppet sen ett mördarpass på dagis från nio till kvart i sex och sen ska jag fixa fläktarna på bilen som har slutat funka så nu torkar jag då och då rutan med toapapper för att ens se vägen framför :P
Sen efter stallet så åkte jag hem en snabbis och sen var de personalmöte på fritidsgården som jag precis kom hem från nu.
Nu väntar mys med pojkvännen! :)

söte idag


egobilder...

... på Spöket från dagen, älskar dom! :)

Charmig kille, söt mule! :love:

joggtur

Kom upp till stallet runt tolv, då slängde jag åt hästarna lunch och sen stod jag och tittade på en av grannarna när hon red sin fina fuxkille på planen, verkligen supervacker var han. :)
Sen gick jag och gjorde klart alla "sysslor" i stallet och tog in min vackra kille. De stod antingen mellan ett dressyrpass på planen eller en lugn joggingtur runt byn, joggingturen vann! ;) Spöket skötte sig super, red han på ett raktbett men med rörliga ringar och han gick verkligen superbra på det! :D Travade lugnt och ångade inte alls på, galopperade till och med uppför en backe i lugnt tempo utan att han slängde sig på bettet och sticker som han brukar göra, rider ju med hackamor ganska ofta för att spara på han mun, brukar bli så fasligt med dragkamper annars när jag är ute och galopperar i skogen... Blir så mycket lättare med hack då, han lyssnar mer, är mer harmonisk och stressar upp sig mindre. Men när vi ska ut på sånna här joggingturer brukar jag ta bett för omväxlingensskull, även när jag rider på planen brukar jag ha bett. 
Ett minus nu när de har kommit så mycket snö är att man kan nästan inte rida någonstanns längre utan att man måste pulsa i en halv meter snö för att komma runt.. Annars måste man vända och då brukar Spöket bli så knäpp i skallen, om man tar samma väg tillbaka.

Knäppisen idag efter joggen


smakprov...

... från dagens underbaraste och sötaste häst! :D


vildhäst!

Lägger ut bilderna sen Spöket var lös på planen den 21 December,
se och njut av snygghästen! ;)



utsläpp & skenande hästar

Hade morgonen idag med, tycker de är så skönt att ha stallet och ridningen klart tidigt på helgerna så man kan göra någonting annat sen under dagen istället. :)
Medans prinsen stod ute och käkade frukost så gjorde jag klart allt i stallet och fyllde på mattunnorna med den nya maten, bar även upp nytt och jömet vatten till hagen hans.
Vid halv tio kom Marit till stallet och vi tog in pållarna våra.  Pysslade med dom och snackade skit innan vi tills sist gav oss iväg i de behagliga vädret, -6 och solsken. :) Spöket hade ju vilat i två dagar och Marit hade tvättstugan klockan tolv så vi tänkte ta en kort och lugn tur. Blev lite puls i djupsnön idag, Spöket skötte sig bra tills när vi påvägen hem travade på en äng, Spöket hamnade efter och vi började galoppera istället för att komma ifatt, då började Marits häst också galoppera och då hamnade vi efter igen, men Spöket tänkte minnsan inte va sist så han drog ner huvudet och stack efter och i och med de stack även Marits pålle och med ens var de världens tävling om vem som skulle vara först. Marit skrek förtvivlat och frågade om jag kunde få stopp och jag svarade att de inte känndes som de. Han var helt jävla okontaktbar alltså. :O Ängen tog snart slut och den snäva kurvan ut från ängen närmade sig hemskt snabbt, jag hängde mig i höger tygeln och fick in han på en volt åt höger och i och med de så stannade ju Marits häst och sen var de inge mer med de tyckte hästarna. Jag satt och skakade och hade hjärtat i halsen och Marit och jag bara glodde med stora ögon på varandra, lite lätt chockande sådär... Travade av dom på vägen sen och Spöket var mer en pepp och helt upp i varv. Så mycket för en lugn och trevlig ridtur.

söt är han iaf. :)


min snygging showar lite

En film på min prins när gick med tappsko i en vecka och jag inte red honom, han hade extra mycket spring i benen och jag släppte han på plan så han fick kuta av sig. :)
Lägger ut lite bilder sen från de tänkte jag, men ska nu åka till mor och far å äta middag med pojkvännen! :) Men först lite inhandling av hästmat som sagt! :)





morgonutsläpp

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit i stallet och släppt ut alla hästisarna.

De är storm ute och snörök, inte skönt. Fick pulsa fram till Spökets hage i hårdpackad drivsnö, inte kul och jobbigt. Han fick sig en extra vilodag igår, stormade ute redan då.. Sen gjorde jag klart allt idag så jag tänkte inte åka upp dit något mer idag. Utan ska nu iväg på jobbet och jobba ett slöpass på 5 timmar. Sen tänkte jag åka och köpa lite hästismat så hästen kan vara mätt ett tag till och sen bara ligga framför TV:en med pojkvännen och mysa ikväll! :D
Låter som en bra och slapp dag! ;)

min fining häromdagen ^-^


presentation

 

Hejhopp, Erika heter jag och är 21 år, 22 i December, långt kvar. ;)

Jag har tidigare bloggat på ridtravarna.blogg.se men pga tappat bloggintresse och lite tid bloggade inte min kompis lika mycket som mig så jag tappade intresset för bloggen men nu tänkte jag starta upp och pröva driva min egna blogg. :)

Jag har alltid varit intresserad av hästar och började rida som 6-åring på ridskola och red där 1 gång i veckan men tog alltid bussen efter skolan varje dag dit, kunde vara skötarridning någon helgdag ibland, slutade på ridskola när dom la ner 2001. Då fick jag ha en av ponnyerna på foder, ett B-ponny sto vid namn Tösen, min ögonsten och största kärlek som även var min sköthäst under alla åren på ridskolan. Hon hade jag i 2 år medans jag sakta men säkert växte ur henne, en dag var hon bara borta från stallet och då hade ägarna till henne skickat iväg henne till en annan tjej på foder, utan att säga till mig så hon lämnade mig utan att jag fått pussa på henne eller fått något riktigt avslut....

 

 

Efter henne så var jag medryttare och blev sen fodervärd på en vit arab vid namn Madjed Bin Saud ox i ca 1 år, han lullade jag mest runt på i skogen och hade en härlig tid med tills han såldes. :)

 

 

Som sagt nu så har jag en ridtravare vid namn Ghost Rider, även kallad Spöket. De passar honom finfint med tanke på att han är rädd för de konstigaste ting och ser spöken överallt. De kan vara stora stenar i skogen som kanske anfaller honom, eller varför inte en brevlåda eller en komposttunna som kan suga in honom och äta honom levande. ;) Skämt och sido! Han är en pigg gubbe född 1994. Jag har haft honom sen Oktober 2005 och var bara en liten fjärt på 14 år då och gick över från liten D-ponny till en bjässe som Spöket på 1,62. (tyckte man då) Minns när jag backade ur honom ut finkan och han for runt med mig på stallplanen som en liten vante och jag var så uppblåst och så himla glad att jag hade fått en sån fin kille. :) Första året jobbade vi bara i traven och jag vågade inte galoppera honom, när vi väl började göra de så var hela ridturen förstörd och han bara gick i passgång eller full rulle resten av ridturen, sen för något år sen vände de och nu då och då får vi något bakslag, ofta perioder som de går sämre och bättre. :)

första bilden jag tog på han, vintern 2005: :)

Spöket nuvarande och fina prins: :)